menu
stookkelder_ketel

 

Simone van den Heuvel

Stookkelder

15 x 7 x 7 m

In de "Stookkelder" kom je als toeschouwer kom je door een deur binnen op een loopbrug in een totaal verduisterde stookkelder met afmetingen van 15 x 7 x 7 meter waar licht (straatverlichting) en projecties aan gaan. Er is geluid aanwezig dat doet denken aan brandende stookketels, die op dat moment niet zichtbaar zijn. Het geluid wordt langzaam sterker evenals de (straat)verlichting.

Na ongeveer 2,5 minuut is er een (computergestuurde) verandering van licht en projecties. Het licht wat aan was gaat uit en aan de rechterkant van de loopbrug is nu een dieper liggende ruimte te zien waar een langzaam sterker wordende rode verlichting 3 stookketels laat zien. Het geluid blijft langzaam sterker worden. Het is mogelijk om op de loopbrug in een hoek om de ruimte heen te bewegen.

Weer ongeveer 2,5 minuut later gaan de projecties en het licht beneden uit en gaan er over het hele plafond blauwe lampen aan die de loopbrug en de daarnaast liggende ruimte met elkaar verbinden. Deze lampen spiegelen in het verduisterde raam parallel aan de loopbrug waardoor de ruimte weer groter lijkt, nu in een andere richting. Het geluid is nu zeer sterk. Deze situatie blijft nog zo’n 6 minuten duren.

De ruimte is aan het eind van de loopbrug te verlaten.

Stookkelder ketel

 

Simone van den Heuvel

Stookkelder

15 x 7 x 7 m